Drømmen om Albansk vin

Det er ikke mange der er klar over det, men Albaniens vinhistorie kan dateres ca. 3000 år tilbage. Dengang var det Illyrerne der stod for produktionen i området. I nyere tid, har kommunismen været en kæp i hjulet, på de mange dygtige og engagerede vinproducenter der findes i landet. I dag, et par årtier efter kommunismens fald, er der ved at komme rigtig godt gang i kvaliteten, produktionen og ikke mindst eksporten. Lande som USA, Schweiz, Belgien og Kina er begyndt at kigge mod Albanien for nye spændende vin oplevelser, og med flere autoktone druesorter (sorter som ikke er indført andetsteds fra, men gror naturligt i området), giver det unikke duft- og smagsoplevelser, at udsætte næse og mund for sorter som; Kallmet, Shësh i Bardhë, Ceruja, Mavrud etc..

I Danmark og resten af Norden, er det kun Taste of Albania der kan tilbyde disse unikke vinoplevelser. Med kendskab til landet, kulturen og folket i Albanien, har vi været rundt på flere vingårde og smagt nogle vine, som vi simpelthen var nødt til at bringe med hjem. Du kan nu derfor gå på oplevelse i det albanske vinland, fra sofaen i Danmark. Vi vil dog til enhver tid anbefale alle, at tage ned og få den autentiske oplevelse af et land med en lang og fascinerende historie, et gæstfrit folk som sjældent er set mage, og en kulinarisk oplevelse der ikke tømmer din pung, men fylder både mave og sjæl.
Under de enkelte vingårde, vil I kunne læse mere om de enkelte vine, ligesom vi har beskrivelser af vingårdene, og de mennesker der lægger Deres hjerteblod i at skabe de bedste resultater med Deres druer.

God fornøjelse
Mikkel og Lendita | Taste of Albania